PKN
Hervormde Gemeente Haren-Onnen
 
Benefiet Orgelconcert

Benefiet Orgelconcert

Zoals u weet beschikken wij sedert enige tijd over een kistorgel. Het orgel is voor een deel betaald uit een fonds bestemd voor de aanschaf van zo een instrument. Ook enkele gemeenteleden hebben een mooie gift toegezegd. Maar dat is nog niet voldoende, we komen nog een bedrag van 8500 euro te kort. Hiervoor worden concerten georganiseerd.

Het eerste concert staat gepland voor zondag 19 mei om 16.00 uur. Schrijft u die datum in uw agenda?

Hoewel de toegang gratis is zou het fijn zijn indien u het orgelfonds hierbij ruimhartig steunt. Zowel Anco Ezinga als Jan Harryvan staan borg voor een fraai concert.

 
Kunstvespers

Kunstvespers in de Dorpskerk
Kunstvespers

Kunstvespers in de Dorpskerk van Haren
Dit voorjaar worden er in de Dorpskerk van Haren opnieuw drie kunstvespers gehouden. Onder de titel ‘Wie schrijft, die blijft’ komen drie schrijvers aan het woord over hun motivatie om te gaan schrijven. Hun bijdrages vertegenwoordigen achtereenvolgens ‘verleden’, ‘heden’ en ‘toekomst’.
Zondag 3 maart, 17 uur, vertelt Yvonne Gramsbergen het levensverhaal van haar moeder, een bijzondere vrouw met een bijzondere geschiedenis.
Zondag 14 april, 17 uur, spreekt Reinier Kleijer over de hedendaagse kerkliederen die hij schrijft. 
Zondag 26 mei, 17 uur, zingt Sabine Koch, op de drempel van een zangcarrière, een paar van haar eigen liederen, waarbij ze zichzelf begeleidt op de piano.
Organist Jan-Arjen Mondria speelt tijdens de drie vespers op het Hinsz-orgel bewerkingen van het Magnificat, de lofzang van Maria. Achtereenvolgens in klassieke stijl, eigentijdse stijl en ‘minimal music’-stijl.
Voorganger in de diensten is ds. Arlette Toornstra.
 

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.